09. oktober 2022

Findes der en ny normal

Findes der en ny normal

Siden marts 2019 har der for alvor været store forandringer, og hvad er egentlig den nye normal?

Da man glemte at lukke køleskabet i Wuhan for omkring 4 år siden, vidste man helt sikkert hvilke konsekvenser det ville få for milliarder af mennesker på vores herlige planet. Vi kender alle historien siden da, set fra eget perspektiv.

Som mødeleder for godt 100 engagerede medlemmer og virksomheder har det været ualmindeligt spændende at følge, og været med til at diskuterer hvordan vi hver især bedst kunne navigere i nye muligheder, med udgangspunkt i den pågældende situation.

Forbrugerne ændrede adfærd, der er aldrig blevet solgt mere smør og mælk, og de grønne vegetabilske kategorier havde stort fald i afsætningen. Familien og nærheden kom i højeste prioritet, at vi skal hygge os og prioritere livet fik nye dimensioner. At vores rede skulle justeret og opgraderes med udestue, køkken, shelter, pergola og hjemmekontor medførte store afsætningsmuligheder for mange. Mange arbejdsmæssige relationer flyttede online, og pludseligt skulle vi forholde os til den store distance, der er når vi ikke er fysisk sammen.

Store prisstigninger på fragt og udvalgte råvarer, samtidigt med stor efterspørgsel på mange produkter, betød store forandringer i forsyningskæderne. Der hvor mange har haft gode strategiske leverandører oplevede man pludseligt svigt og manglende loyalitet, da leverandøren solgte til højestbydende. Disse forandringer medførte varemangel og frygt for tab af markedsandele. Forsyningssikkerhed fik pludseligt helt ny betydning.

I februar 22 mærkede vi for alvor at vores frihed blev udfordret. Usikkerheden indtræder, forbrugertilliden falder, vi holder på pengene og afventer situationen. Fragtpriserne er næsten tilbage på niveau før Covid. Mange virksomheder har flyttet deres Asien produktion tættere på hjemme markederne, så der er bedre styr og kontrol på forsyningskæderne og ikke mindst den grønne agenda.

Der er kun ca 2 timers kommerciel flyvetid til Kiev og et land og deres befolkning der kæmper for vores frihed. Stigende renter, inflation, energi omkostninger og bonnen i supermarkedet når nye højder, og vinteren står for døren.

Vi må rykke sammen, finde det uldne undertøj, stå sammen og hjælpe hinanden.

Det med at hjælpe hinanden er det vi kan i Relationsfabrikken. I endnu højere grad end tidligere er betydningen af dygtige, tillidsfulde og kompetente netværks kollegaer vigtig. Det er vigtigt at have et fortroligt netværk med meningsfyldte relationer, der alle vil hjælpe dig med dine muligheder og udfordringer.

Vi arbejder hårdt for at skabe et rum hvor medlemmerne bliver set, og vi skal kendes på at vi ved præcist hvad hvert enkelt medlem gør i sin virksomhed – samt hvordan og hvorfor. Kun sådan kan vi sikre at medlemmerne bliver set med deres individuelle ambitioner, muligheder og udfordringer. Med den viden og indsigt kan jeg facilitere netværket, så medlemmerne får de bedste forudsætninger for at hjælpe hinanden.

I Relationsfabrikken Aarhus at alting som det plejer, og dog. Vi tilstræber at skabe et inspirerende mødeindhold

Humor er er vigtigt greb for mig, når jeg faciliterer i Relationsfabrikken Aarhus. Humor løsner og løfter stemningen og gør det blandt meget andet lettere for medlemmerne at tage ordet – og dermed blive set og hørt. Jeg tilstræber, at alle medlemmer kommer til orde i hvert møde – det sikrer samtidig, at mange perspektiver bliver bragt i spil og øger dermed mødernes kvalitet.

Når vi i 2025 kigger tilbage, så håber jeg de 4-5 år fra 2019 til 2023 var et bump på vejen, og at alting bliver normalt igen.

Er du ansat beslutningstager eller ejerleder, så bør du besøge en af vores netværksgrupper.

 

Tag det første skridt, og skab nye relationer